Citybox

Sevenstar Citybox

Nieuwe ode aan goud

2 min gelezen

Goud is al eeuwen oud een van de belangrijkste financiële middelen in de wereld. De In gold we trust hoodie geeft hier de perfecte ode aan. Er zijn geen kledingmerken die ervoor kiezen om goud te eren. Op die manier is het voor hun eenvoudiger om dit te realiseren. Het wordt daarom als een product dat echt staat voor het kapitalisme. De In gold we trust hoodie heeft namelijk een statement. De statement is dat je moet vertrouwen in goud. Dit kan ook wel worden begrepen als vertrouw op geld. Je hebt natuurlijk mensen die de tekst letterlijk nemen, maar wij begrijpen wel wat er bedoeld wordt.

Vertrouwen in geld of toch goud

Het kan ook zijn dat de In gold we trust hoodie een ode geeft aan de mooiheid van goud. Het is natuurlijk nog steeds een edelmetaal, maar het wordt wel gezien als iets waardevols. Wij kunne niet precies weten wat de In gold we trust hoodie nou precies uitlegt. Er wordt gesproken va een nieuwe methode van waardering laten zien. Het lijkt erop dat het dus toch niet betekent geloof in geld of vertrouw op geld. Je hebt dus mensen die het nu bij het verkeerde eind hebben.

Critici bieden excuus aan

Er werd in de media al vaker gesproken over het aanbidden van goud. De In gold we trust hoodie zou hier dus een extreme bijdrage aan hebben geleverd. Echter blijkt het dat we de bedenkers van de In gold we trust hoodie hier dus niet de schuld kunnen geven voor menselijk gedrag. De mens moet zelf de verantwoordelijkheid nemen door niet alles letterlijk over te nemen of uit te voeren. Op die manier kunnen wij als mens veel meer gebruiken. Op de andere manier wordt het voor ons ook nog steeds belangrijker dat we negatieve media aandacht eerst onderzoeken voordat we een oordeel geven.