Citybox

Sevenstar Citybox

Waar gebruik je een bureaustoel voor?

2 min gelezen

Een bureaustoel is een stoel die je gebruikt als je aan het werk bent. Deze stoel is gemaakt om ervoor te zorgen dat jij comfortabel je werk kan doen. Meestal voel je na een uurtje of 2 op een gewone, houten keukenstoel je lichaam al wat verkrampen. Dit is niet het geval met een goede bureaustoel. Je kunt met gemak een volledige werkdag op een bureaustoel zitten. De bureaustoelen voldoen vaak aan de standaardeisen voor een goede werkhouding, dit is ook noodzakelijk. Hiermee voorkom je fysieke klachten op lange termijn.

Welke bureaustoelen zijn goed?

Ergonomische bureaustoelen zijn stoelen die ervoor gemaakt zijn om een lange werkdag comfortabel te maken. De stoelen zijn vaak zacht, hebben een kussentje, een rugleuning, armleuning en ze zijn verstelbaar. Zo kun je vaak verschillende dingen van de stoel verstellen. De hoogte van de stoel, maar ook de stand van de rugleuning bijvoorbeeld. Zo kun je de bureaustoel naar je eigen lichaam instellen, zodat jij een hele werkdag zonder fysieke klachten kan doorkomen.

Hoe weet ik of mijn bureaustoel goed is?

Meestal vind je in een kantoor alleen maar ergonomische bureaustoelen. Bij een kantoorbaan zitten de mensen namelijk lang en veel, daarom is een goede stoel nodig. Je kunt de eisen voor de bureaustoelen op internet vinden. Hier vind je ook handige tips voor het instellen van de bureaustoel naar jouw lichaam. Wanneer je op je bureaustoel zit, moeten je voeten altijd plat de grond kunnen raken. Bovendien moeten je ogen op ooghoogte zijn van je computer. Stel je stoel altijd goed in voordat je gaat werken. De fysieke klachten die mensen hierbij kunnen oplopen kunnen lang aanhouden. Er zijn tijdens de coronacrisis bijvoorbeeld veel mensen naar de fysiotherapeut gegaan. Dit is omdat ze tijdens het thuiswerken niet goed rekening hebben gehouden met een goede werkhouding. Zorg er daarom ook altijd voor dat wanneer je thuiswerkt, je ook een goede bureaustoel hebt.