Citybox

Sevenstar Citybox

Kindersneakers

2 min gelezen

Kinderen van alle leeftijden rennen, zelfs als ze niet proberen te rennen – ze springen, klimmen, spelen en rennen nog wat meer. En al dat hardlopen leidt tot ernstige slijtage van hun schoenen. Of het nu gaat om een ​​pauze, hun eerste wandeling, of hun plekje op de atletiekbaan of het langlaufteam, kinderen hebben duurzame, hoogwaardige kindersneakers nodig die kilometers aankunnen.

Waarom kinderen kindersneakers nodig hebben

Veel ouders aarzelen om kindersneakers te kopen omdat ze hoger geprijsd zijn dan gewone sneakers, en hun kind kan snel een paar ontgroeien. Dus de vraag rijst: zijn kindersneakers de investering waard? De meeste kindersneakers, vooral die voor zeer jonge kinderen, zijn extreem stijf en overbouwd, ze zijn niet gemaakt voor de stress die een kind zal produceren. Een speciale kindersneaker met een hoogwaardige tussenzool en een ondersteunend bovenwerk biedt kinderen hetzelfde comfort dat volwassenen van hun eigen schoenen verwachten.

Die gerichte tussenzool en bovenste ondersteuning maken de schoen niet alleen comfortabeler, maar kunnen kinderen ook beschermen tegen verwondingen en kwalen zoals enkelrollen, scheenbeenspalken, blaren en gewone, pijnlijke voeten.

Hoe maat kindersneakers?

Je kunt de voeten van je kind traceren en een grafiek gebruiken om de voetmaat van je kind te bepalen. Bij deze methode laat je jouw kind op een papier staan, om zijn voeten tekenen en de omtrek meten. Meet vervolgens hoe breed de voeten van je kind zijn en gebruik deze metingen, met een schoenmaattabel, om hun schoenmaat vast te stellen.

Je kunt ook een voetmaattabel afdrukken en je kleintje erop laten staan ​​of naar een winkel gaan en de voeten van je kind laten opmeten met een voetmeter.

Waarnaar te zoeken

Bij het winkelen voor kindersneakers moet je topprioriteit een goede pasvorm zijn. Een groeiende voet, gepropt in te kleine schoenen, kan de vorm van de schoen aannemen en op latere leeftijd tot gezondheidsproblemen aan de voet leiden. Zoek na het passen naar een gedempte tussenzool en een flexibele voorvoet waarmee je kind gemakkelijk kan bewegen. En vergeet niet te controleren op enige structuur in het bovenwerk van de schoen. Net als bij schoenen voor volwassenen, is het bovenwerk van veel kindersneakers grotendeels ontdaan van ondersteunende overlays, maar als je kind bijzonder hard is voor schoenen, zoek dan een paar dat wat van die extra ondersteuning biedt.