Citybox

Sevenstar Citybox

Meubels op maat maken voorkomt ergernissen in huis

2 min gelezen
Kast

Het klinkt wellicht wat vreemd, dat meubels op maat maken ergernissen in huis kan voorkomen. Toch is het zo! Wie ergert zich immers niet aan meubels die net iets te lang of breed zijn voor een ruimte? Of wat te denken van de te kleine meubels, waarbij er een loze ruimte naast de kast, bank of televisiemeubel ontstaat. Door een meubelstuk op maat te laten maken voorkom je dergelijke situaties. De meubels kunnen immers zo ontworpen worden, dat deze naadloos aansluiten op de ruimte in huis en de voorkeuren die je hebt. Op internet vind je verschillende partijen, die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van op maat gemaakte meubels.

Meubels op maat maken

Kies voor meubels op maat maken in een vaste interieurstijl

Bij het op maat laten maken van meubels zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Zo is het erg belangrijk dat de stijl van deze meubels aansluit bij de stijl van bestaande meubels in huis. Een klassieke kast combineren met een strak en modern interieur zorgt vaak voor een te groot contrast in ruimtes. Dit contrast kan de ruimtes een rommelige uitstraling geven! Iets wat je logischerwijs maar al te graag voorkomt.

Datzelfde geldt voor de kleur van de materialen die bij het ontwerp van meubels gebruikt worden. Teakhout heeft bijvoorbeeld een vrij lichte kleur, terwijl kersenhout een donkerder kleur met rode gloed heeft.

Maatwerk

Proces bij het op maat laten maken van meubels

Wanneer je een meubelstuk op maat wilt laten maken, kun je contact opnemen met een meubelmaker in de buurt. Tijdens een kennismakingsgesprek worden je persoonlijke wensen en voorkeuren geïnventariseerd, worden mogelijkheden aan je voorgelegd, enzovoorts. Op basis van deze wensen wordt vervolgens een eerste ontwerp ontwikkeld. Ben je tevreden met dit ontwerp? In dat geval kan direct gestart worden met de productie van de op maat gemaakte meubel.