Citybox

Sevenstar Citybox

Op zoek naar een nieuwe dekbedovertrek

2 min gelezen
Dekbedovertrek

Een nieuw dekbed kan soms best lastig zijn om tegen te komen. Een nieuw dekbedovertrek zelf misschien niet, die kun je namelijk bij veel winkels vinden, maar een dekbed die je super mooi vindt, maar ook nog eens lekker licht zul je niet snel vinden. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal wat er wordt gebruikt. Dit zal namelijk meteen de stof zijn die je tegen je huid aan krijgt. Dan wil je natuurlijk ook dat dit fijn aanvoelt. Je wilt namelijk ook niet dat je nachten lang wakker ligt. Je nachtrust is namelijk van groot belang. Wanneer je niet goed slaap zul je ook de volgende dag merken dat je een stuk minder energie hebt dan normaal en je dus ook minder productief zal zijn. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen. 

Dekbedovertrek

Het materiaal

Wanneer je dan gaat kijken naar de verschillende materialen die je voor een dekbedovertrek kunt gebruiken dan zul je ook merken dat je vaak kunt kiezen tussen satijn, linnen en katoen. Er zullen ook nog andere stoffen zijn en stoffen die je combineert met elkaar zoals polyester en katoen. Dit zal dan ook erg lekker liggen uiteraard, maar toch ervaart iedereen het anders. De een kan satijn bijvoorbeeld te zacht vinden waar de ander denkt dat het liever nog zachter mag zijn. Wanneer je dan gaat kijken naar linnen en katoen dan zul je ook zien dat deze materialen qua textuur op elkaar zullen lijken alleen is er wel een groot verschil. Linnen is namelijk een stuk sterker dan katoen. Dit zal dan ook meteen het langer mee zal gaan. Het zal dan wel zo zijn dat je er iets meer voor moet neerleggen.

Verschillende maten

Verder zul je ook nog zien dat er verschillende maten dekbedovertrek. Niet alle lakens zullen namelijk even groot zijn. Je hebt namelijk al het verschil tussen eenpersoons en tweepersoons. Daarnaast heb je ook nog veel verschillende maten voor tweepersoons dekens. Je hebt de standaard maat, maar zo zul je ook queensize en kingsize hebben. Queensize is een slag groter dan het standaard formaat en kingsize is weer een slag groter dan queensize. Gelukkig zul je overal wel wat voor kunnen vinden gelukkig. 

Patronen en printen

Verder is het ook wel zo leuk als je een dekbedovertrek hebt met een leuke print of patroon erop. Wanneer je namelijk kiest voor een effen kleur zul je ook zien dat dit in veel gevallen als saai wordt ervaren. Dit is natuurlijk niet altijd het geval want het moet ook allemaal mooi staan bij de rest van de kamer. Wanneer je namelijk een kamer vol met levendige kleuren hebt en bijvoorbeeld bloemen dan zal een dekbedovertrek die volledig mat zwart is hier niet mooi bij staan. Hou hier dus rekening mee bij het kiezen van je nieuwe dekbedovertrek zodat je zeker weet dat je een kamer zal hebben die perfect is en er dus ook mooi uitziet.