Citybox

Sevenstar Citybox

Met MKB factoring verzeker je jezelf van een continue kasstroom

2 min gelezen
Debiteur

Heb jij al eens overwogen om voor MKB factoring te kiezen? Deze vorm van debiteurenbeheer is over komen waaien vanuit Amerika, waar men deze dienst al veel langer aanbiedt. Niet alleen voor bedrijven uit het MKB is factoring interessant, ook startende ondernemers en zelfstandigen zonder personeel hebben baat bij een snelle betaling van facturen. Dat is precies hetgeen, wat American factoring je biedt! De facturen worden door ondernemers verkocht aan het factoringbedrijf, die de factuur vaak al binnen enkele dagen betaalt. Een continue kasstroom is hierdoor gegarandeerd!

MKB factoring

Werking en kosten van MKB factoring

Voordat je facturen aan een factoringbedrijf kunt gaan verkopen, zal je een account aan moeten maken bij zo’n partij. Dit is geheel gratis! Pas op het moment dat je een factuur verkoopt, worden hier kosten voor in rekening gebracht. De hoogte van de kosten verschillen per aanbieder van MKB factoring en zijn onder meer afhankelijk van de betalingstermijn. Bij een betalingstermijn van 60 dagen betaal je een hogere vergoeding, dan wanneer je een betalingstermijn van 15 dagen hanteert. Let op, de factuur wordt door het factoringbedrijf naar klanten gestuurd. Dit hoef je zelf niet te doen!

finqle

Een incassoprocedure starten is niet noodzakelijk

Het kan voorkomen dat een klant de factuur van het factoringbedrijf niet tijdig betaalt. In zo’n geval ben je hier zelf niet meer verantwoordelijk voor. Door voor de hulp van een factoringbedrijf te kiezen, hoef je dus ook nooit meer een incassoprocedure te starten. Niet alleen bespaart je dit veel stress, ook kost het vaak veel tijd om zo’n incassozaak af te wikkelen.

Op internet vind je verschillende factoringbedrijven, die ieder hun eigen unieke service aanbieden. Het is verstandig om verschillende partijen met elkaar te vergelijken, om zo tot de beste oplossing voor je bedrijf te komen! Een voorbeeld van een ervaren en betrouwbaar factoringbedrijf is Finqle.