Citybox

Sevenstar Citybox

Dingen die je kan doen op ski’s

2 min gelezen

Een snowboard kopen, dit doen veel mensen, waarbij ski’s ook erg populair zijn. De meeste mensen kopen deze artikelen voor de wintersport om lekker van de bergen in Oostenrijk of Zwitserland af te jagen, maar weinig mensen realiseren dat je veel meer met deze sportartikelen kan doen. Er zijn meerdere sporten beschikbaar tijdens de wintersport als je in bezit bent van ski’s of een snowboard. Zelfs als je deze niet in je bezit hebt kan je ze alsnog huren, want in elk skigebied is er wel een bedrijf wat deze artikelen aan consumenten verhuurd, weet wel dat je dan iets duurder uit bent, omdat het natuurlijk een toeristisch gebied blijft.

Toerskiën met jouw eigen ski’s

Een snowboard kopen is leuk, maar waarom geen ski’s? Oké, toegegeven: snowboard schoenen zitten een stuk lekkerder dan skischoenen. Maar met ski’s kan je namelijk ook toer gaan skiën, ook wel genaamd ski-alpinisme. Dit is een sport waarbij je met jouw ski’s of gehuurde ski’s een lange afstand door de berg afgelegd, zonder gebruik te maken van de liften die er zijn in het gebied. Het is een hele oude wintersport, want vroeger stonden er namelijk geen liften in de gebieden. Hierdoor moeten mensen eerst de berg opklimmen met hun ski’s en uiteindelijk op de top ervan af skiën. Dit is erg intensief en krijg je snel een erg belonend gevoel als je eindelijk de top hebt gehaald en er eindelijk vanaf kan skiën

Langlaufen ook met jouw eigen ski’s

Langlaufen is ook een oeroude sport wat erg bekend is en nog steeds vaak wordt beoefend, vooral door ouderen die deze sport goed hebben meegemaakt toen het nog heel erg populair was. Langlaufen lijkt op toerskiën alleen het enige verschil is, dat je door een minder steil gebied heen loopt. Langlaufen doe je voornamelijk op een vlak gebied en kan je zien als wandelen in de sneeuw met ski’s aan. De techniek is wel anders, waarbij de ski’s op een speciale manier worden voorbereid, waardoor ze meer grip hebben. Net als toerskiën komt het langlaufen voort uit de tijd waarin mensen zich gemakkelijk door de sneeuw moesten voortbewegen en is het een sport die nooit zal vergaan.