Citybox

Sevenstar Citybox

Toch snel van hardnekkige vetophopingen af?

2 min gelezen

Door middel van een voedingspatroon zonder al te veel vet en suiker en voldoende lichaamsbeweging kun je vaak van je overgewicht afkomen. Jammer genoeg gaat dat voor verspreide vetophopingen een stuk minder gemakkelijk. Het kan dus voorkomen dat je ondanks een gezonde body mass index toch een onderkin hebt, overhangend vet op de buik of extra vet op de heupen. Dit kan frustrerend zijn. Voor deze situatie bestaat er liposuctie, het laten wegzuigen van vet op plaatselijke gebieden in het lichaam.

Ingreep van maximaal 5 uur

Liposuctie kan zowel onder lokale als gehele verdoving worden uitgevoerd, maar voor het resultaat is het beter als het onder een lokale verdoving gebeurt. Tijdens de procedure worden de te behandelde gebieden eerst afgetekend met een viltstift. Er worden sneden gemaakt in de huid waar vloeistof in wordt gespoten die ervoor zorgt dat de vetcellen beter kunnen worden verwijderd en de kans op bloedingen verminderd. Dit moet minimaal een half uur inwerken en daarna wordt er over gegaan tot het wegzuigen van vet door middel van canules, buizen van maximaal 4 millimeter. De ingreep duurt ongeveer maximaal 5 uur.

Vetcellen definitief verwijderd

De nazorg is belangrijk voor een mooi egaal resultaat. Dit houdt in dat je gedurende zes weken een drukpak moet dragen, lang corrigerend ondergoed dat alleen af kan worden gedaan bij het douchen. Pas na een half jaar tot 9 maanden is het lichaam weer volledig hersteld en is het dan ook duidelijk wat het definitieve resultaat zal zijn. In ieder geval staat het vast dat de vetcellen die weg zijn gehaald, niet meer terug kunnen komen.

Meer verhalen