Citybox

Sevenstar Citybox

Populariteit van short ribs

3 min gelezen

Ben je een fan van shortribs? Als dat zo is, dan ben je niet de enige. Shortribs zijn de laatste jaren steeds populairder geworden dankzij hun rijke smaak en veelzijdigheid. Maar wat is het precies? In deze blog wordt het uitgebreid besproken.

Als je bent zoals de meeste mensen, betekent de term short ribs waarschijnlijk niet veel voor je. Maar in de wereld van eten zijn shortribs een delicatesse. Short ribs ribben zijn een stuk rundvlees van de klauwplaat of de oerrib die meestal 5-8 cm dik is en drie of vier botten bevat.

Ze zijn populair omdat ze gemarmerd zijn met vet en bindweefsel, waardoor ze smaakvol en mals zijn als ze op de juiste manier worden gekookt. Ze kunnen op verschillende manieren worden gekookt, zoals smoren, barbecueën en braden. Dus als je op zoek bent naar een nieuw gerecht om aan je repertoire toe te voegen, probeer dan zeker eens short ribs.

Wat zijn short ribs?

Voordat we ingaan op de details over wat short ribs zijn, is het belangrijk om de anatomie van runderribben te begrijpen. Er zijn typisch zes runderribben op een koe en ze bevinden zich in het gebied van de ribbenkast tussen de nek en de rug. De beef ribs bestaan ​​uit de ribeye primal cut (het vlezige bot dat je ziet als je een steak bestelt) en de zeven kleine botjes waaruit het ribrack bestaat.

Short ribs zijn een stuk rundvlees dat uit de ribsectie wordt gehaald, net onder de prime rib. Ze zijn meestal 5-8 cm dik en 8-15 cm lang. Ze zijn een populair stuk vlees omdat ze smaakvol en relatief betaalbaar zijn.

Ze kunnen op verschillende manieren worden gekookt, zoals smoren, grillen of barbecueën. Ze worden vaak geserveerd met een saus of jus. Enkele veel voorkomende sauzen voor korte ribben zijn barbecuesaus, Worcestershire-saus en mierikswortelsaus.

Shortribs zijn te koop bij de online slager. Ze zijn soms ook verkrijgbaar bij restaurants. Als je zelf wat wilt koken, zijn er genoeg recepten online voor shortribs.

Hoe worden ze gesneden?

Na het leren over de anatomie van runderribben en wat zijn korte ribben, is het tijd om de vraag te beantwoorden: waar worden korte ribben uitgesneden? Zoals eerder vermeld, zijn korte ribben een stuk rundvlees dat uit de ribsectie wordt gehaald, net onder de prime rib. Dit houdt in dat ze worden gesneden uit de ribeye oersnede en het ribrek.

Gezondheidsvoordelen

Nu je weet wat korte ribben zijn en waar ze vandaan komen, laten we eens kijken naar enkele gezondheidsvoordelen van het eten ervan.

Shortribs zijn een voedzaam en smaakvol gerecht dat op veel verschillende manieren kan worden bereid. Ze zijn een goede bron van eiwitten en ijzer en ze hebben een rijke, vlezige smaak die iedereen aan tafel zal plezieren. Als je nog nooit short ribs hebt geprobeerd, is dit het moment om ze eens te proberen.

Ze zijn een goede bron van eiwitten en ijzer, essentiële voedingsstoffen voor het behoud van een goede gezondheid. Ze zijn ook een goede bron van zink, magnesium en kalium. Short ribs zijn een rijke bron van smaak en voedingsstoffen en ze zijn relatief betaalbaar in vergelijking met andere stukken rundvlees. Ze kunnen op veel verschillende manieren worden gekookt, zoals smoren, barbecueën of braden. Ze zijn een gezonde en heerlijke aanvulling op elke maaltijd.