Citybox

Sevenstar Citybox

Keuzes maken bij het kopen van een Windows 10 licentie

1 min gelezen

Misschien denk je, ‘laat ik eens een Windows 10 licentie kopen‘ en kom je al snel tot de ontdekking dat er verschillende variaties zijn. En daarnaast moet je pc of laptop voldoen aan bepaalde eisen om het erop te kunnen installeren.

Eisen voor Windows 10 Home
Je pc moet aan de volgende eisen voldoen om Windows 10 Home te kunnen installeren:
De processor moet een snelheid hebben van 1 GHz of nog sneller. Het geheugen moet voor 32- bits 1 GB RAM zijn of voor 64- bits 2 GB. Er moet voldoende ruimte beschikbaar zijn op de harde schijf tot 20 GB. Daarnaast moet de pc ook een videokaart hebben met een schermresolutie van 800 x 600 of hoger en een DirectX 9 graffische processor met een WDDM- stuurprogramma.  

Windows 10 Home RETAIL
Binnen Windows 10 Home heb je nog twee versies waar je uit kunt kiezen, hiervan is de RETAIL versie er één van. Deze versie is vooral geschikt voor computers waar je al een Windows op het hebt staan. Je hebt bijvoorbeeld een oude computer met Windows 8 en je wilt er Windows 10 op installeren. Dan kun je kiezen voor de RETAIL versie, hierbij wordt Windows 8 geüpgraded naar Windows 10.

Windows 10 Home OEM
Een andere mogelijkheid is Windows 10 OEM. Deze variant kies je wanneer je niet alleen wilt upgraden maar een volledig nieuwe versie op je pc wilt hebben. Bij deze installatie wordt eerst de oude Windows volledig verwijderd voordat Windows 10 op je pc komt te staan.